Βιογραφικό εκπαιδευτή        Φωτογραφίες        Επικοινωνία
Ποιος μπορεί να δώσει εξετάσεις στο Λιμεναρχείο Κορίνθου;
Οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών Έλληνας ή αλλοδαπός νόμιμος κάτοικος Ελλάδος μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις στο Λιμεναρχείο Κορίνθου.

Πότε μπορεί να ξεκινήσει κανείς τα μαθήματα και πόσο διαρκούν αυτά;
Τα μαθήματα ξεκινούν ανάλογα με τον ελεύθερό σας χρόνο και η διάρκειά τους καθορίζεται και πάλι απ’ αυτόν. Αν είστε διαθέσιμος η εκπαίδευσή σας, θεωρητική και πρακτική είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Τα μαθήματα γίνονται ορισμένες εποχές και μέρες;
Όχι, τα μαθήματα γίνονται όλες τις εποχές και όλες τις μέρες του έτους.

Ποιος είναι ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων;
Οι εξετάσεις διεξάγονται σε δύο επίπεδα:
Στο θεωρητική εξέταση καλείστε να απαντήσετε γραπτώς σε είκοσι (20) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με περιθώριο δύο (2) λαθών. Αν δεν επιτύχετε στην γραπτή δοκιμασία δεν συνεχίζετε στην πρακτική δοκιμασία.

Η πρακτική εξέταση περιλαμβάνει:
α. την ασφαλή πρυμνοδέτηση και πλαγιοδέτηση (παραβολή) του ταχυπλόου σκάφους σε μήκος κρηπιδώματος ή άλλου χώρου ίσο με το διπλάσιο του μήκους του σκάφους και
β. τη διαπίστωση, κατά τη διάρκεια που ο εξεταζόμενος επιβαίνει στο εκπαιδευτικό σκάφος: Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας των εξετάσεων;
Η Σχολή μας σας προετοιμάζει κατάλληλα για τις εξετάσεις με τα απαραίτητα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Δεν περιορίζεται όμως μόνο στην ύλη των εξετάσεων, αλλά σας προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα γνώσεων, ώστε να κάνει τα ταξίδια σας στη θάλασσα πιο ασφαλή. Απαραίτητη όμως είναι από εσάς η μελέτη του εγχειριδίου εξεταστέας ύλης. Μπορούν ακόμη να γίνουν και επιπλέον μαθήματα, αν δε νιώθετε έτοιμοι να συμμετάσχετε στις εξετάσεις την ημερομηνία που έχει οριστεί, οπότε συμμετέχετε στην επόμενη εξεταστική.

Πού υποβάλλονται τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του διπλώματος χειριστή ταχύπλοου σκάφους και πού εξετάζομαι;
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από την Σχολή στην Λιμενική Αρχή και οι εξετάσεις διεξάγονται στο Λιμεναρχείο Κορίνθου.

Πόσο συχνά διεξάγονται εξετάσεις στο Λιμεναρχείο Κορίνθου;
Μία φορά το μήνα τη χειμερινή περίοδο, συνήθως την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα και δυο φορές το μήνα κάθε δεύτερη Τετάρτη την εαρινή-θερινή-φθινοπωρινή περίοδο.

Με ποιο σκάφος κάνω την πρακτική μου εξάσκηση;
Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται με την «Αργώ» το σκάφος της Σχολής «Ιάσων» μήκους 5,10μ. με κινητήρα Honda 60 ίππων τελευταίας τεχνολογίας.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας της Σχολής;
Το ωράριο λειτουργίας της Σχολής είναι καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9.30 π.μ.- 2.00μμ. και 5.30 μ.μ.- 9.00 μ.μ. Το Σάββατο 9.30 π.μ. – 2.00 μ.μ.. Μπορούμε ακόμη να επικοινωνήσουμε στα τηλέφωνα 2741021753 και 6936511065 για να κλείσουμε ένα ραντεβού.

*Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορούμε να σας παρέχουμε ένα «φρεσκάρισμα» των γνώσεών σας. Επίσης η σχολή διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη που μπορείτε να τη συμβουλευτείτε για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Οι συνεργάτες μας κι εμείς είμαστε στη διάθεσή σας όποτε το χρειαστείτε.

Korinthos Diving
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Powered by Focus on Web