Βιογραφικό εκπαιδευτή        Φωτογραφίες        Επικοινωνία

Σχολή Χειριστών Ταχυπλόων

Ο Ιάσονας μυθική μορφή της αρχαιότητας ταξίδεψε με το καράβι του την Αργώ στην Κολχίδα για να φέρει πίσω στον Πελία το χρυσόμαλλο δέρμα προκειμένου να του παραδώσει το θρόνο. Αφού διέσχισε όλο το Αιγαίο και πέρασε τις Συμπληγάδες Πέτρες έφτασε στην Κολχίδα και πήρε το χρυσόμαλλο δέρμα. Ο Πελίας όμως δεν κράτησε την υπόσχεση του και η γυναίκα του Ιάσονα τον δολοφόνησε. Μετά από αυτό ο Ιάσονας κατέφυγε στην Κόρινθο όπου έμεινε για δέκα χρόνια και πρόσφερε την Αργώ στο ναό του Ποσειδώνα. Αφού βασίλεψε αρκετά χρόνια στην Ιωλκό επέστρεψε σε βαθειά γεράματα στην Κόρινθο για να δει για τελευταία φορά το μυθικό του καράβι.

Ο "Ιάσονας" η σχολή χειριστών ταχυπλόων σκαφών έχει τις εγκαταστάσεις της στην οδό Αγίου Νικολάου 45 απέναντι από το Λιμεναρχείο Κορίνθου. Διαθέτει σύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Το σκάφος της σχολής η ‘’Αργώ’’ ένα ταχύπλοο σκάφος με τετράχρονο κινητήρα HONDA 60 HP , με μεγάλη ευκολία στο χειρισμό, εξασφαλίζει την άνετη , αποτελεσματική και πάνω από όλα ασφαλή εκπαίδευσή σας.


                    


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Υπεύθυνος της σχολής : Δημήτρης Μπινιάρης

Ο Δ. Μπινιάρης εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Κυβερνητών Περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος και στη Σχολή Σωστικών , Πυροσβεστικών Μέσων και Πρώτων Βοηθειών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο. Είναι κάτοχος διπλώματος ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης , μέλος του ιστιοπλοϊκού συλλόγου Ρόδου και έχει λάβει μέρος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σημαντικές επιτυχίες. Είναι εκπαιδευτής καταδύσεων PADI ,εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών EFR. Επίσης ασχολείται με με windsurfing, kitesurf και kayak ποταμού και θαλάσσης. Η μακρόχρονη ενασχόληση και η αγάπη του για τη θάλασσα αποτελούν εγγύηση για άρτια και ασφαλή εκπαίδευση.

Το θαλάσσιο ταξίδι αποτελεί ευχάριστη εμπειρία. Όμως ακόμα και ένα μικρό ταξίδι κοντά στην ακτή μπορεί αντί για αναψυχή να καταλήξει σε μια δυσάρεστη περιπέτεια. Ο κυβερνήτης ενός σκάφους πρέπει να κατέχει τις απαραίτητες ναυτικές γνώσεις, γιατί από τις ενέργειες του εξαρτάται η ζωή του ίδιου, αλλά και η ζωή των συνεπιβατών του. Οι ναυτικές γνώσεις που παρέχει η σχολή δίνουν τη δυνατότητα στον κυβερνήτη να ενεργεί με σύνεση και αυτοπεποίθηση σε κάθε δύσκολη περίπτωση.

Η σχολή δε μεσολαβεί για να πάρει κάποιος δίπλωμα. Εκπαιδεύει κυβερνήτες για να μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στη θάλασσα και φυσικά να συμμετάσχουν με αξιώσεις στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει 6 ώρες θεωρητικά μαθήματα στη σχολή και 6 πρακτικά μαθήματα στη θάλασσα.
Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι:
• Ναυτιλία
• Αποφυγή συγκρούσεων
• Επικοινωνίες και GPS
• Ναυτική τέχνη (αγκυροβολία-κόμβοι-πρόσδεση-χειρισμός σκάφους)
• Καιρός και θάλασσα –Τοπικές Καιρικές Συνθήκες (Κορινθιακός-Σαρωνικός)
• Ναυτικές μηχανές-Αντιμετώπιση βλαβών στη θάλασσα
• Επιβίωση στη θάλασσα


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
• Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε 15 ημέρες Τετάρτη. Διαρκούν από τις 10.00 έως τις 14.00 ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.
• Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά με ένα απλό τηλεφώνημα στην Σχολή το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία εξετάσεων.
• Στη συνέχεια ο υποψήφιος οφείλει να προσκομίσει στην σχολή τα παρακάτω δικαιολογητικά. (τα έντυπα αποστέλλονται στους ενδιαφερόμενους με mail ή παραλαμβάνονται απευθείας από την Σχολή.


Απαραίτητα Δικαιολογητικά
* Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Λιμεναρχείο από τη Σχολή.

Συχνές Ερωτήσεις »
Korinthos Diving
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Powered by Focus on Web